математика за ученици

Те са на финалната права от завършването на началното си образование, учениците от 3-ти и 4-ти клас. С лекота усвояват материала по математика и бележат триум след триумф. И наистина – не са трудни задачите.

Защо тогава едно малко дете да ходи на частни уроци? За да затвърди и надгради знанията си! Защото в тази крехка възраст се формират основите на логичното мислене. Така математиката в по-горните класове няма да е трудната дисциплина, а тази, която с нетърпение очакват.

Децата от “малките класове” са безкрайно любознателни и жадни за нови знания – нека им ги дадем! С много внимателен подход, с обяснения като на игра, с плавен преход от лесно към по-трудно ще обикнем задачите по математика. И не само с удоволствие ще ги решаваме, но и ще сме горди колко много знаем!

Ето ни и тук, в основното училище. Вече сме пораснали, но да си признаем – малко ни е страх. Толкова много нови предмети, толкова много уроци. И математиката е още по-трудна…

Математиката – трудна? Защо? Нека ти покажа, че не е така. Не са страшни формулите и теоремите, трябва само да ги разбереш. А аз съм тук, за да ти помогна. Обещавам, че домашните вече няма да те тревожат. Ще отпаднат и притесненията ти за това кога и как ще те изпитат. А каква ще е оценката ти на контролното – това е повече от ясно!

И най-важното – ще бъда до теб до тогава, до когато се почувстваш наистина уверен, че можеш и сам. Ще преговаряме. Ще се упражняваме. А на финала… може да се окаже, че имаш нов любим предмет – математиката 😉

уроци по математика 7 клас
uroci po matematika varna

Да си признаем, математиката от 8-ми до 12-ти клас не е от най-лесните дисциплини. Сякаш изведнъж се натрупват много теми от учебния материал. Чудиш се коя теорема да запомниш, а се оказва, че трябва да знаеш всички! И задачите все си остават трудни и нерешени. Не стига това, ами и, за добра диплома, оценките трябва да са високи…. Как да стане?!

Не на всекиго му се отдава да е математик, знам това! И не съм от тези преподаватели, които изискват да поставите математиката на пиедестал, “защото е най-важния предмет и най- сериозния и…. и… и….”.Интересите на учениците са различни и всеки си има различна любима дисциплина – уважавам това!

За радост или не обаче, математиката ще е с теб до самия финал на средното ти образование. И ако не й симпатизираш, то тогава имаш два варината. Можеш да продължиш да я отбягваш, надявайки се с късмет ученически хитринки да изкараш положителни оценки, или пък да се постараеш да я разбереш тази “толкова трудна” математика и да я понаучиш. Първият вариант е доста рискован, не мислиш ли?! За втория пък ти трябва помощ, някой да те насочи откъде и как да тръгнеш… и тук се намесвам аз. Заедно ще преминем през всички формули и теореми и ще видиш, че не се чак толкова сложни. Ще попълним пропуските, събрани през годините и задачите ще започнат сякаш сами да се решават. Не, не говоря празни приказки, просто ми се довери и опитай 🙂 Не мога да ти гарантирам, че математиката ще ти стане любим предмет (а и все пак не това целим, нали), но ти обещавам, че със сигурност вече няма да те притеснява присъствието й в учебната програма. Лесно ще пишеш домашните си сам, а на контролните ще грабваш желаните оценки с увереност и лекота. Възможно е! Нека го направим заедно!