За мен

Математика
за математиката.нет

Малко са невъзможните неща, а изучаването на математиката с разбиране и лекота не е сред тях!

 

 

Алгебра, геометрия, стериометрия, тригонометрия… необхватен е светът им, но пък затова е толкова примамлив и винаги интересен. Веднъж навлезеш ли в него, можеш да изживееш страхотни мигове на собствена удовлетвореност и себенадграждане. И да крачиш в унес все напред и напред към нови висоти. Възможно е! Пожелавам ви го!

Прекалено е хубаво за да е истина? Звучи ви като приказка? Нека тогава ви запозная с математиката от гледната точка на педагог.

Математиката е точна наука! Тя е низ от знания и ако изпуснеш или отхлабиш едното звено, не можеш да продължиш напред – нишката изтънява и много вероятно ще се скъса. А после? После трябва да се върнеш там, където си бил несигурен в знанията си, да ги затвърдиш и на тяхната основа да научаваш нови неща. Така трудните задачи… вече няма да са трудни.

Математиката е предизвикателство! Обича често да подлага уменията ти под съмнение. И най-добрият математик се сблъсква със сложни задачи. Но не се отказва. Защото обикновено разковничето е точно пред нас, трябва само да го видим и след това “сложната задача” се превръща в поредния покорен математически връх. Ако знаете само какво удовлетворение носи това! Но вие знаете, нали?!

Математиката е стимул! Да надградиш себе си. Да не спираш да задоволяваш жаждата за откриване на нови хоризонти. Да ставаш все по-добър. Да си най-добрият!

Това е математиката за мен – любимата точна наука, предизвикателството, стимулът. Аз съм Силвия Табакова. Занимавам се професионално с частни уроци и консултации по математика.

Обичам математиката! Обичам да я преподавам, защото така показвам на повече хора, че тази точна наука е достъпна за всеки, стига да следва правилните методи. Радвам се искрено всеки път, когато видя светлинката надежда в очите на възпитаника ми, новата светлинка знания и увереност.

За да решиш задачите, ти трябва увереност, че можеш да се справиш с тях. Увереността пък идва с многото решаване. И така кръгът се затваря. А щом навлезеш в него, ти се струва, че си в лабиринт без изход, и се отчайваш? Не, недей! Аз съм с теб в този лабиринт и ще те водя! С много обяснения, с конкретни разбираеми примери, с много усърдни тренировки ще ти помогна да си повярваш, че си чудесен математик. И не само ще повярваш, но и ще бъдеш!

Никое контролно няма да те притеснява, ще ти се струва като загрявка. Ще се изумяваш колко лесно е всъщност. Изпитът /кандидат-гимназиален или -студентски/ вече няма да е събитието, от което се ужасяваш. Напротив – ще го очакваш с вълнение и трепет, защото ще си нетърпелив да покажеш колко много можеш и знаеш, нетърпелив да грабнеш високата оценка.

Ще бъда в твоя помощ и тогава, когато учебният материал ти е достатъчно лесен и на моменти вече скучен. Знам, че имаш нужда от нов стимул. И ще ти го дам. Математиката е безкрайна – ще ти покажа. Ще ти предложа нови, по-трудни и интересни задачи, а когато ги решим, ще има още и още. Ще бъдеш едни гърди напред пред всички – знаеш, нали, и го искаш?! Олимпиадите и състезанията не са вече непревземаеми крепости! Те са новата цел, към която с хъс и увереност вървим!

Е, надявам се, разбра, че аз мога да бъда твоят помощник и приятел в математиката. Готов ли си заедно да я покорим?

Силвия Табакова

За записване и въпроси...

Пиши ми