математика за кандидат гимназисти

15-ти септември тази година е по-различен… в 7-ми клас си. И не, че не се радваш да видиш съучениците си и да започнете пак със закачките и шегите, но сякаш нещо те тревожи… Какво е то? Кандидатстването в гимназия в края на годината и тестът за Национално Външно Оценяване?

Успокой се! Всичко ще мине чудесно. Откъде съм толкова сигурна? Нали ще бъда с теб и ще те подготвя за изпита! 🙂 Като обединим силите си няма как да не успеем!

Моята задача – това е да те “водя” през алгебрата и геометрията, докато накрая се убедя, че се справяш чудесно в решаването на задачите и без моя помощ. Уравненията и неравенствата ще ти станат любими, щом като научим алгоритъма им за решаване. Сложната геометрия няма да е толкова сложна, защото ще ти покажа в каква посока да насочиш разсъжденията си. А текстовите задачи – това страшилище на математиката – сам ще се убедиш, че всъщност не са никак страшни.

От теб изискавам само усърдно да се подготвяш върху задачите, които вече съм ти обяснила, да научаваш теоремите и формулите. И една молба имам – питай ме за всичко, което те притеснява и не ти е ясно. Кажи ми, когато се чувстваш несигурен някъде – ще преговорим отново материала, докато изясним всичко.

Обучението е двустранен процес, знаеш, нали? Сложна смесица от разбиране и доверие.
Аз мога да разбера трудностите ти и ще направя така, че ти да разбереш не само учебния материал, но и това колко добър математик си и как нищо не може да те спре.
Аз вярвам в теб, вярвам, че ще се представиш блестящо на теста. Доверявам се точно на теб да покажеш колко много сме постигнали заедно. Високата оценка на теста за НВО и класирането ти в желаната гимназия ще е доказателството за това!