Да бъдеш родител е едно от най-трудните и отговорните неща в живота. Не акцентирам върху това колко радост и гордост носи едно дете, не защото е маловажен факт (ни най-малко!), а защото родителят е основната фигура във възпитанието на младата личност. Трудно е да се намери балансът между строгите и разглезени методи (не може само с едния тип), а и упътване никъде няма…

Не оставайте с погрешно впечатление… Аз нямам намерение да ви давам съвети как да се грижите за слънчицето ви.  В тази рубрика, от позицията си на педагог, ще публикувам само насоки, които може да използвате при нужда, за да бъде детето ви не просто отличник, а един чудесен ученик със затвърдени знания.

Връзката и комуникацията м/у учителя и родителя са от основно значение за това детето да бъде насочено в правилната посока. И по-важното – да чувства подкрепа и разбиране от две сигурни и стабилни страни, да знае, че може да им се довери. А учителят, както родителя, никога не мисли злото на своя възпитаник. Можете да сте сигурни в това! Нещо повече – изживяваме с огромна радост всеки триумф. И с вас е така, нали? Е, не мислите ли, че можем да работим заедно с една обща цел – успехите на Вашето дете?!

Раздвам се искрено, когато родителите разговарят с мен – не само да попитат как се справя детето им, а се интересуват и с какво биха могли да помогнат в обучението? В такива случаи съм сигурна, че с общи усилия сме на прав път и резултатите… никога не закъсняват 🙂 И родителите са по-спокойни, когато усещат, че има стабилен човек в отсрещната страна. Щастливи са, когато детето им покорява върхове, защото знаят, че те самите неотлъчно са го следвали в изкачването и са били неговия гръб.

А за вас, скъпи родители, с които още не се познаваме, е тази рубрика. Тук ще качвам публикации за разискване на проблемни случки, с които съм се сблъсквала. Ще обяснявам моите методи и принципи за справяне и решаване на проблема. А полезното за вас – идеи и насоки, които може заедно да приложим, за да се получи именно сплотяването между двете основни фигури (родител и учител) и сигурно, и с твърда ръка да отхвърлим конфликтите и да покажем на детето къде и защо са грешките му (но с малко укор, с повече разбиране) и как занапред да не ги повтаря.
За да не е едностранна комуникацията (само аз към вас), ще се радвам на коментарите ви, на въпросите, предложенията и идеите. Може да ми пишете с имейл, в скайп, или тук във формата за коментари, а защо не и да ми се обадите.

Ще бъда изключително щастлива да работим заедно! Детето Ви – Вашата мъничка звезда, ще стане голяма и ярка!  Нуждае се само леко да я укрепите и да бъдете неотлъчно до нея. А аз… аз ще помагам.